• Hyllning till alla Dejes mammor

  11 Aug 2020

  Tack mödrar det gjorde ni bra monterat på Forsledsbron i Deje

 • PBAB förvärvar Stängselmontage

  13 Mar 2019

  PBAB och Stängselmontage

  PBAB förstärker närvaron i västra Värmland och Dalsland genom förvärv av Åmålsbaserade staketspecialisten STÄNGSELMONTAGE I ÅMÅL AB.

  Köpet ger oss tillgång till erfaren och kunnig personal samtidigt som vi får ett stabilt fotfäste på en, för vår del, spännande marknad.

  Arbetet bedrivs under den närmaste månaden från nuvarande lokaler. I början av maj flyttas verksamheten till nyrenoverade lokaler på Västra bangatan 4 i Åmål.

 • Kranbil öppnar nya möjligheter

  17 Feb 2016

  Kranbil

  Sedan något år tillbaka disponerar PBAB en lastbil med kran. Kranbilen – en Scania 93 – används vid transporter av jord- och fyllnadsmassor men är också en värdefull hjälp vid tyngre lyft i samband med grind- /staketmontage och schaktarbeten.

  Bilen har pallyft och gripskopa och har en lastkapacitet på totalt 6800 kg. Kranen, en Hiab 125-4, har en räckvidd på 12 meter och en lyftkapacitet motsvarande 350-5500 kg.

 • Dörrautomatik från Geze

  17 Feb 2016

  Slimdrive

  Tyska GEZE är en av världens ledande aktörer inom dörr-, fönster- och säkerhetsteknik. Företagets produktpalett är stor och omfattar bland annat ett brett program av avancerad dörrautomatik. Sortimentet rymmer handikappanpassade dörrar men också slag- och skjutdörrssystem för t.ex entréer och hissar i offentliga miljöer.

  Som GEZE:s partner kan PBAB erbjuda merparten av företagets sortiment. En spännande produkt är GEZE Slimdrive, en elegant och kompakt dörrautomatik för användning på smala profiler samt vid små utrymmen. Slimdrive erbjuds för både skjutdörrar och slagdörrar.

 • Smidesstaket till Byggbolaget

  17 Feb 2016

  Byggbolaget staket

  PBAB har under vintern tillverkat exklusiva smidesstaket till Bostadsprojektet Gasugnen i Örebro. Uppdraget omfattat även slutmontering av staketet samt en trappa mellan våningsplanen.

  Beställare är Byggbolaget i Värmland och arbetet har skett i samverkan med såväl byggare som arkitekt.

 • Certifiering enligt SS-EN 1090-2

  17 Feb 2016

  CE-märkning

  1:e januari 2011 infördes SS-EN 1090-2 som gällande standard för utförande och kontroll av stålkonstruktioner.

  Den nya standarden innebär ett nytt regelverk för stålbyggande, med nya krav på kompetens och arbetsmetoder för bland annat tillsyn vid svetsning.

  För att möta kraven genomgår medarbetare från PBAB under våren relevant utbildning. Vi ser parallellt över vårt arbetssätt sett till materialhantering och ordningsrutiner.

 • PBAB övertar Stålgrens Stängsel

  28 Feb 2015

  Övertagande av Stålgrens stängsel

  1 januari 2015 förvärvade PBAB inkråmet i Stålgrens Stängsel AB. Köpet ger oss kompetens och inarbetade kundkontakter inom staket, stängsel och grindar, produktområden som på ett utmärkt sätt kompletterar och ger synergier till våra övriga verksamhetsben. 

  Förvärvet slutfördes vid årsskiftet och verksamhten kommer successivt att flyttas till Östanvindsgatan under den kommande våren. 

  Gunnar Stålgren (tv) och Carl Broberg (th) är nöjda med överenskommelsen.